Informatieavonden

 

Groevenbeek organiseert voor ouders en leerlingen informatieavonden voor NEXT, Tweetalig VWO en TL-plus. De huidige richtlijnen van het RIVM hebben ons doen besluiten om deze informatieavonden via een livestream te gaan aanbieden. Voor de deelnemers zal er een chatfunctie beschikbaar zijn om vragen te stellen.

Door op de groene button te klikken komt u bij een digitaal aanmeldingsformulier.


Maandag 23 november: Groevenbeek NEXT - Ermelo (aanvang: 19.30 uur)

NEXT is een vorm van gepersonaliseerd leren waarin differentiatie op tempo en niveau plaatsvindt. Daarnaast hebben de leerlingen meer vrijheid in het plannen van hun lessen en het werken aan projecten/onderzoeken.

Groevenbeek is twee jaar geleden met NEXT begonnen in de afdeling vmbo Ermelo. Vanaf komend schooljaar kunnen ook leerlingen met het advies atheneum/havo kiezen voor NEXT onderwijs.

>> Klik hier voor de informatiefolder van NEXT

 
Dinsdag 24 november: Tweetalig VWO - Ermelo (aanvang: 19.30 uur)

Tweetalig onderwijs is bedoeld voor leerlingen die hoge scores behalen en houden van extra uitdagingen. Zij zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en willen uitblinken in de Engelse taal.

Er is een gezamenlijk begin in de aula, waarna de kinderen naar een ander gedeelte van de school gaan voor een eigen programma. De groep 8 leerlingen maken kennis met leerlingen van het tweetalig vwo en nemen deel aan verschillende activiteiten. De ouders krijgen uitgebreide informatie over het tweetalig vwo. In het tweede deel van de avond kunnen zij bij verschillende vakken zelf gaan ervaren hoe het is om in het Engels les te krijgen.

>> Klik hier voor de informatiefolder van het Tweetalig vwo

 
Woensdag 25 november: TL-plus - Putten (aanvang: 19.30 uur)

Het TL-onderwijs wordt gekenmerkt door 'leren door te doen'. Veel vakken worden op een praktische manier aangeboden. In leerjaar 3 en 4 krijgen de leerlingen naast het gewone TL-programma een extra praktijkvak. Aan het eind van leerjaar 4 sluit de leerling de TL-plus af met een TL-diploma en een certificaat voor een praktijkvak. Op Groevenbeek Putten kunnen de TL-leerlingen ook kiezen voor een diploma gemengde leerweg (GL) waarbij één theorievak ingeruild wordt voor een praktijkvak.