Naar de brugklas


Kiezen? Best lastig!

Als leerling van groep 8 moet je een belangrijke keuze maken. Naar welke school ga je hierna? Je juf of meester van de basisschool geeft binnenkort een advies over het niveau. Het kiezen van de school die het beste bij jou past doe jijzelf, samen met je ouders of verzorgers.

Het maken van een goede keuze kan best lastig zijn. In welke schoolsfeer voel jij je prettig? Welke extra mogelijkheden vind je belangrijk? Kies je voor een school dichtbij of vind je het niet erg om elke dag een stukje te fietsen? Het zijn vragen waar je samen met je ouders of verzorgers de komende tijd een antwoord op probeert te vinden. Natuurlijk ontvangen wij je graag als nieuwe leerling! Daarom vertellen wij eerst even wat voor school wij zijn.

Twee locaties en drie afdelingen

Groevenbeek heeft schoolgebouwen in Ermelo en Putten. Groevenbeek Ermelo bestaat uit twee gebouwen die aan elkaar vastzitten: eentje voor de leerlingen van de afdeling tvwo/atheneum/havo en eentje voor de afdeling vmbo. Elke afdeling heeft z´n eigen fietsenstalling, schoolplein, garderobe, aula en docententeam.

Groevenbeek Putten is een kleinere school voor vmbo-onderwijs. Het gebouw is modern, heeft nieuw ingerichte werkpleinen en een sfeervolle overblijfruimte.

 

Zeven verschillende brugklassen

Je kunt op Groevenbeek uit een groot aantal verschillende brugklassen kiezen. In overleg met je leerkracht van groep 8 en je ouders wordt bekeken welke brugklas het beste bij jouw mogelijkheden past.

 

 
In Ermelo kun je kiezen uit       In Putten kun je kiezen uit

- tweetalig vwo
- atheneum/havo
- vmbo/havo (havo-6 leerweg)
- vmbo theoretische leerweg
- vmbo kaderberoepsgerichte leerweg

- vmbo basisberoepsgerichte leerweg

- Groevenbeek NEXT

  - vmbo theoretische leerweg (TLplus)
- vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
- vmbo basisberoepsgerichte leerweg

Kernwaarden

Je kan het Christelijk College Groevenbeek samenvatten in drie woorden: veelzijdig, vriendelijk en vertrouwen.

  • De school is veelzijdig, omdat je kunt kiezen uit veel opleidingen en er heel veel activiteiten zijn.
  • Groevenbeek is een vriendelijke school, want we vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen, dus ook voor jou.
  • We vinden vertrouwen belangrijk. Dat houdt in dat we uitgaan van je talenten en mogelijkheden en dat we ons laten leiden door de bijbel.

 

Leren doen we samen

Onze slogan is: ‘leren doen we samen’. Dus werken onze leerlingen, docenten, maar ook ouders/verzorgers steeds samen en zijn ze samen verantwoordelijk voor de resultaten. We stimuleren jou om je talent(en) te ontwikkelen, uitstekende prestaties te leveren en verantwoordelijkheid te dragen.

 

Vragen?
Stuur dan een e-mail naar groep8@groevenbeek.nl