Groep 8

Informatie voor de leerlingen van groep 8

Zit je in groep 8? Dan stap je binnenkort over naar de middelbare school. Dat is best spannend, want je gaat naar een andere school, krijgt ineens veel leraren en maakt nieuwe vrienden. Dus is het belangrijk om de middelbare school te kiezen die het beste bij jou past.


Natuurlijk ontvangen wij je graag als nieuwe leerling! Daarom vertellen wij eerst even wat voor school wij zijn. Groevenbeek (met schoolgebouwen in Ermelo en Putten) staat voor veelzijdig, vriendelijk en vertrouwen:

Veelzijdig: je hebt bij ons heel veel te kiezen. Je kan allerlei keuzevakken en extra lessen volgen die passen bij jouw interesses, wij dagen je uit om goede prestaties te leveren en doen veel aan uitwisseling met buitenlandse scholen.

Vriendelijk: we gaan vriendelijk met elkaar om en hebben persoonlijke aandacht voor elkaar. Waar nodig geven we ondersteuning.

Vertrouwen: wij hebben vertrouwen in wat jij kan. Dat doen we in nauwe samenwerking met je ouders en we vertrouwen op de deskundigheid en betrokkenheid van alle Groevenbeek-medewerkers.

 

Leren doen we samen

Onze slogan is: ‘leren doen we samen’. Dus werken onze leerlingen en docenten steeds samen en zijn ze samen verantwoordelijk voor de resultaten. We stimuleren jou om je talent(en) te ontwikkelen, uitstekende prestaties te leveren en verantwoordelijkheid te dragen.


Veel studierichtingen

Omdat elke leerling uniek is, en jij dus ook, hebben we een breed onderwijsaanbod. Je kunt bij ons kiezen uit veel verschillende studierichtingen. Samen met jou, je ouders en je leerkracht van groep 8 bekijken we welke studierichting het beste bij jou past.

 

Groevenbeek Ermelo is ons hoofdgebouw en bestaat uit twee gebouwen die aan elkaar vastzitten: eentje voor de leerlingen van tvwo/atheneum/havo en eentje voor het vmbo. Elk gebouw heeft z´n eigen fietsenstalling, schoolplein, garderobe, aula en docenten.


Groevenbeek Putten is een kleinere school met alleen vmbo-leerlingen. Het gebouw is modern, heeft een ruim open leercentrum, een sfeervolle overblijfruimte en veel ICT-mogelijkheden.


Hoe vind ik de beste middelbare school?

Het is best lastig om een middelbare school te vinden die goed bij jou past. De website 'Scholen op de kaart' helpt jou en je ouders daarbij. Op deze website, een soort ‘kieswijzer’, vind je de belangrijkste gegevens van alle middelbare scholen in jouw regio. Door je eigen voorkeuren aan te geven, ontdek je welke scholen het beste aansluiten bij jouw wensen.

 

De informatie op de site komt van de overheid (DUO en onderwijsinspectie) en van de scholen zelf.