Tweetalig vwo / atheneum / havo

Jij hebt talent(en)!

Ben jij ergens heel goed in? Of hou je enorm van muziek, Spaans, kunst of techniek? Dan ben je op Groevenbeek Ermelo helemaal op je plek! Wij willen je graag helpen om jouw talenten verder te ontwikkelen.

 

Naast de gewone lessen kun je extra vakken of lesuren kiezen die aansluiten bij waar je goed in bent of wat je heel interessant vindt. Denk bijvoorbeeld aan extra uren sport, muziek, theater, techniek of taal. In het vak Spaans, de tweede wereldtaal, kun je zelfs eindexamen doen, net als in muziek of drama. En wil je graag perfect Engels leren, dan kun je kiezen voor ons tweetalig vwo.


Klik hier voor een korte video-impressie


Tweetalig vwo geeft je een voorsprong

Het bedrijfsleven en de wetenschap worden steeds internationaler en dus is het een must om goed Engels te spreken. In het hoger onderwijs heb je daarmee zelfs een voorsprong. En misschien wil je later in het buitenland studeren of bij een internationaal bedrijf werken? Voor al die plannen is het tweetalig vwo de perfecte voorbereiding!

Klik hier voor meer informatie over tvwoOp het tweetalig vwo geven we meer dan de helft van de vakken in het Engels. Je krijgt ook bijzondere vakken als Drama en Debating (debatteren) en je kunt kiezen tussen Spaans en Extra Science (een combinatie van biologie, natuurkunde en scheikunde). Aan het eind krijg Informatiefolder tvwoje naast je vwo-diploma het International Baccalaureate Certificate en dat vergroot je mogelijkheden wereldwijd.

 


Leerstromen in havo en atheneum 2 en 3 

In de tweede helft van de brugklas ath./havo beslis je over welke ‘leerstroom’ (studierichting) je in klas 2 en 3 gaat volgen. Je kunt kiezen uit:


Kunst XL (athheneum en havo)

In de leerstroom cultuur krijg je meer uren les in de vakken drama, muziek en beeldende vorming.


Techniek XL (atheneum en havo)

Het vak techniek is veel spannender dan je misschien denkt! Je leert hoe dingen technisch werken, maar ook waarom ze er zo uitzien. Je denkt na over hoe je dingen kan verbeteren en maakt kennis met topbedrijven.


Sport XL (havo)

In deze leerstroom draait alles om sport in de breedste zin van het woord. Het gaat ook over het lichaam, lichamelijke ontwikkeling en gezondheid.

 

Spaans XL (vwo)

In het vak Spaans staat de taal centraal en leer je van alles over de Spaanstalige landen, hun cultuur en geschiedenis. Spaans kun je op vwo-niveau kiezen als extra eindexamenvak.