Themaklas Techniek

Ga je in Ermelo naar de brugklas atheneum/havo, vmbo TL, vmbo/havo en NEXT(TL, havo,vwo) dan kies je voor Sport, Kunst of Techniek. Kies je techniek, dan krijg je in de onderbouw een paar uur per week het vak techniek & ontwerpen. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen krijgen voor vakken zoals natuurkunde en scheikunde.

Kies je techniek dan ga je tijdens de les op zoek naar creatieve oplossingen voor technische vraagstukken. We werken daarbij vaak samen met bedrijven en organisaties. Zo heeft de gemeente Ermelo ons gevraagd om een oplossing te bedenken voor de processierups. Je leert ook al iets over programmeren en 3D-ontwerpen. In ons pas vernieuwde technieklokaal word je uitgedaagd om met de nieuwste machines en apparatuur jouw ideeën werkelijkheid te laten worden.

 

Natuur, leven & techniek

Wil je in de bovenbouw verder met techniek, dan kun je in tvwo, atheneum en havo het vak natuur, leven & technologie kiezen. Dit vak is een combinatie van aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde.