Themaklas Sport

Ga je in Ermelo naar de brugklas atheneum/havo, vmbo TL, vmbo/havo en NEXT(TL, havo,vwo) dan kies je voor Kunst, Techniek of Sport. In de sportklas krijg je in de eerste jaren een paar uur per week het vak sport & bewegen. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor sport. 

In de sportklas ga je allerlei nieuwe en uitdagende sporten doen zoals freerunning, ropeskipping, tennis, skateboarden en klimmen. Je gaat lekker veel sporten, maar je leert ook over bewegen, gezondheid, voeding en fit blijven. Tijdens projecten leer je vaardigheden zoals coachen, scheidsrechter zijn en elkaar begeleiden bij turnen. Verder zijn er keuzeblokken. Dan kies je een activiteit die je leuk lijkt en waar je meer over wilt weten. Wat we belangrijk vinden is je inzet tijdens de lessen en dat je goed samenwerkt.

 

Examenvak 

In de bovenbouw van de havo kun je examen doen in het vak BSM. Dat staat voor bewegen, sport en maatschappij. Je leert veel over gezondheid, training geven en sportactiviteiten organiseren. In vmbo TL kun je het examenvak LO-2 kiezen.

 

Sporttoernooien

Op vrijdagmiddag en in middagpauzes kun je meedoen aan allerlei sportactiviteiten. Elk jaar zijn er sportdagen voor alle leerlingen. Groevenbeek doet mee aan toernooien met scholen in de omgeving en met landelijke wedstrijden.

 

Talentsport

Op Groevenbeek Putten kunnen de leerlingen van leerjaar 1 en 2 kiezen voor Talentsport. Nadat de leerlingen een sporttest hebben gedaan en zijn toegelaten tot het Talentsportteam, krijgen ze naast hun gewone gymlessen iedere vrijdagmiddag twee uur extra sport. In het talentsportteam word je meer uitgedaagd, maak je kennis met nieuwe sporten en volg je clinics bij sportverenigingen in de regio.