Sportklas

 

In Ermelo kun je in atheneum, havo, vmbo TL en havo-6 en NEXT kiezen voor de sportklas. In de sportklas krijg je in de eerste jaren een paar uur per week het vak sport & bewegen. Dit zijn extra uren, naast de lesuren die alle leerlingen al krijgen voor sport. Op de havo kun je kiezen voor het examenvak BSM (bewegen, sport & maatschappij). In vmbo TL kun je het examenvak LO-2 kiezen.

 

Sporttoernooien

Op vrijdagmiddag en in middagpauzes kun je meedoen aan allerlei sportactiviteiten. Elk jaar zijn er sportdagen voor alle leerlingen. Groevenbeek doet mee aan toernooien met scholen in de omgeving en met landelijke wedstrijden.

 

Talentsport

Op Groevenbeek Putten kunnen de leerlingen van leerjaar 1 en 2 kiezen voor Talentsport. Nadat de leerlingen een sporttest hebben gedaan en zijn toegelaten tot het Talentsportteam, krijgen ze naast hun gewone gymlessen iedere vrijdagmiddag twee uur extra sport. In het talentsportteam word je meer uitgedaagd, maak je kennis met nieuwe sporten en volg je clinics bij sportverenigingen in de regio.