Nieuwsarchief

De gruwelen van WO-1

Geschreven op

Tweetalig VWO 4 herleeft de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Marcheren richting slagveld, aanleggen loopgraven, dekking zoeken bij alarm, gasmaskers in aanslag, gaswolken drijven op de wind. Maar ook voetballen met de vijand rond de kerst. Lees meer »

Sportoriëntatie: 'de keuze was reuze'

Geschreven op

Afgelopen week zijn de leerlingen van klas 4 vmbo Ermelo op sportoriëntatie geweest. Dankzij de medewerking van een groot aantal sportorganisaties kon de gymsectie een ruim aanbod presenteren. De keuze was reuze: Lees meer »

Candlelight podium voor muzikaal talent

Geschreven op

De jaarlijkse candlelight muziekavond was een groot succes. Sfeervolle muziek werd ten gehore gebracht in de grote aula van Groevenbeek. Het werd weer eens duidelijk dat er veel muzikaal talent rondloopt. Leerlingen van alle jaarlagen lieten muzikaal van zich horen. Lees meer »

Reanimeren moet je vroeg leren

Geschreven op

Wat doe je als iemand letterlijk omvalt en een hartstilstand blijkt te hebben? Wat als dit thuis of op straat gebeurt? Dan ga je reanimeren, maar hoe doe je dat? Per week zijn worden ongeveer 300 reanimaties uitgevoerd in Nederland. 80% daarvan vindt thuis plaats. Lees meer »