HAVO 6

Havo-6 is eigenlijk een tussenweg tussen vmbo TL en havo. De havo-6 leerweg is bedoeld voor leerlingen die gemotiveerd zijn om een havodiploma te halen, maar die meer tijd, structuur en begeleiding nodig hebben. Deze leerweg begint met de vmbo/havo brugklas. Na deze brugklas zijn er drie mogelijkheden: vijfjarige havo, zesjarige havo en vmbo TL.

De havo-6 leerlingen  zitten vanaf leerjaar 2 in een aparte leerstroom (deze bevindt zich in de vmbo-afdeling) en doen aan het einde van leerjaar 4 examen op TL niveau. In leerjaar 2-3-4 worden ze goed voorbereid op de overstap naar havo-4. De manier van lesgeven en de toetsen lijken al op die in de gewone havo.

De toelatingseis om vanuit leerjaar 4 op te stromen naar havo-4 is dat de leerlingen op hun examenlijst gemiddeld een 6,8 moeten halen. De ervaring leert dat dit voor de meeste havo-6 leerlingen geen probleem is.

 

 

  

       

Indy Hagen (havo-6 leerjaar 4)


De havo-6 leerweg is voor mij een prima route. Dankzij een extra jaartje hoef ik niet op mijn tenen te lopen en kan ik toch mijn havodiploma halen. Je merkt aan de klas dat de sfeer en de instelling gericht is op ambitie en presteren. Met extra leerstof en aangepaste toetsen worden we goed voorbereid op de overstap naar havo-4.