Week van de Hoogbegaafdheid

Geschreven op

 

Tijdens de week van de Hoogbegaafdheid hebben we samen met de andere VO scholen van Stichting Leerlingenzorg NW-Veluwe drie activiteiten georganiseerd.

De eerste  activiteit was een livestream voor docenten op dinsdagmiddag 8 maart.

Lotte Schouten, RITHA specialist en UP-coach op Groevenbeek, verzorgde het theoretische deel voor het programma. Dat was een verhelderende uiteenzetting over de verschillende types hoogbegaafde leerlingen en hun behoeften.
In het tweede deel gingen hoogbegaafde leerlingen in gesprek aan tafel met Remon Brink en Els de Groot van Talent in Bloei. Zij hebben goede tips ingebracht voor docenten die lesgeven aan (hoog)begaafde leerlingen.

Woensdagavond 9 maart vond de ouderavond plaats op Groevenbeek. Bijna 75 ouders luisterden geboeid naar de presentatie van Martin Timmer met als thema ‘Het gesprek tussen ouders en school’. Vervolgens werd er aan de hand van stellingen doorgesproken in kleinere groepen. Er was veel herkenning en erkenning bij elkaar, wat zorgde voor mooie gesprekken. De avond maakte duidelijk dat er behoefte is aan contact met elkaar en ook met school. 

De afsluiting op 14 maart was een theaterevenement in het CCNV theater in Harderwijk. Een afwisselend programma dat startte met Lisanne Spaander die liedjes schrijft en zingt over hoe je lastige dingen kunt overwinnen en je dromen kunt bereiken. In haar boek ‘Vechtersbaas ‘ schrijft zij over hoe ze twee keer botkanker overwon. Dolores Leeuwin zou vertellen over haar schoolervaringen als niet herkende hoogbegaafde leerling. Helaas moest zij door ziekte afzeggen. Na een gezellige lunch was het tijd voor het Regietheater van Judith Buscher. Leerlingen konden ingrijpen in een sketch over een hoogbegaafde leerling en een docent. Via een interruptie microfoon gaven ze de docent aanwijzingen hoe zij het gesprek tussen haar en de leerling beter en begripvoller kon voeren.

 

Naar het overzicht