Van vakkenvuller tot succesvol ondernemer

Geschreven op

Leerlingen van de bovenbouw havo en atheneum konden In het kader van “flexperience” een gastles bijwonen van Marco Verduijn. Marco is eigenaar van de supermarkt Coop in Zeewolde en medeoprichter/directeur bij Telesuper.NL.

Marco kwam deze les meer vertellen over zijn ervaringen in het ondernemerschap. Wat is ondernemen? Hoe begin je? Zit het altijd mee? Hij is een ervaren en enthousiaste ondernemer die overal kansen ziet. Hij heeft twee succesvolle ondernemingen, maar hij heeft ook wel wat mislukkingen meegemaakt.

Leerlingen vonden het mooi om een persoonlijk verhaal te horen. Het ging dus niet over de werking van zijn bedrijven, maar hoe hij als ondernemer is begonnen en wat hij allemaal al heeft gedaan en geprobeerd. Verder is bij leerlingen blijven hangen dat je als ondernemer niet opgeeft als het een keer tegen zit. Marco vertelde dat hij overal kansen ziet en deze kansen soms kort uitwerkt en opslaat op zijn computer. Op zijn computer heeft hij een mapje met wel 140 plannetjes / ideeën.

Een inspirerende gastles dus waarin Marco de leerlingen meenam op de weg die hij heeft gevolgd van vakkenvuller tot succesvol ondernemer.

 

 

Naar het overzicht