Van idee naar 3D

Geschreven op

Op dinsdag 13 oktober hebben de leerlingen uit klas V12 een kijkje genomen bij de (vernieuwde) techniekafdeling van AH en deelgenomen aan een workshop lasersnijden. Daar hebben de leerlingen kennis gemaakt met CNC-techniek door zelf een sleutelhanger digitaal te ontwerpen in het programma Tinkercad en deze uit te laten snijden met de lasersnijmachine. CNC, oftewel computer numerical control, staat voor de opbouw van een computerprogramma met regels van letters en cijfers die de lasersnijmachine kan lezen. Aan de leerlingen dus de lastige taak om niet alleen een creatief ontwerp voor een sleutelhanger te bedenken, maar deze ook zo te maken dat de lasersnijmachine dit kon uitsnijden.

In een kort tijdsbestek is het de leerlingen gelukt om de procedures eigen te maken die nodig zijn om deze vertaalslag te maken. Van idee naar digitaal 3D ontwerp tot het aansturen van de lasersnijmachine. Onder begeleiding van dhr. van Dijk en mw. Maziarz wisten alle deelnemende leerlingen uit klas V12 een sleutelhanger te maken. Hierdoor kon iedereen aan het einde van de workshop naar huis met een zelf ontworpen sleutelhanger. Dat is een hele knappe prestatie van alle leerlingen!

Naast dat de leerlingen naar huis mochten met een eigen gemaakte sleutelhanger kregen ze ook een certificaat van erkenning voor deelname aan de workshop!

 

Naar het overzicht