"Un chasseur sachant chasser doit savoir chasser sans son chien"

Geschreven op

Afgelopen week zijn 16 leerlingen van havo-5 en atheneum-5 op bezoek geweest bij onze partnerschool het Lycée Rouvière in Toulon. Toulon is een havenstad aan de Middellandse Zee maar ook een belangrijke historische stad. De leerlingen hebben twee dagen het Franse schoolleven meegemaakt. Er werden lessen Frans en geschiedenis gevolgd. Opvallend was dat de leerlingen een warme lunch in de kantine nuttigen en jeu de boules spelen na het eten. Na een les over provincie de Provence bezochten de leerlingen het museum MUCEM in de stad Marseille. De leerlingen hebben 's ochtends ook nog mensen geïnterviewd. Alles in het Frans natuurlijk!

Tijdens deze uitwisseling hebben de leerlingen heel veel indrukken opgedaan. Ze zijn heel gastvrij ontvangen in het gastgezin. Het was goed voor hun Franse taalontwikkeling omdat ze overal om zich heen Frans hoorden. Vooral in het weekend waar ze in het Franse gastgezin ondergedompeld waren. Daar merkten ze ook hoezeer de culturen verschillen, zoals b.v. door het feit dat het avondeten pas rond acht uur begint.

De leerlingen hebben veel Franse uitdrukkingen geleerd waaronder ook de volgende tongtwister : "Un chasseur sachant chasser doit savoir chasser sans son chien". Het was heel grappig om de uitspraak op deze manier te oefenen!

 

An-Nienke  van Wijncoop

Janette van Diest

 

 

 

 

Naar het overzicht