Uitwisseling met Spanje: surreal!

Geschreven op

Eind september bracht een groep leerlingen van VWO 5 in het kader van de uitwisseling van Groevenbeek met Institut La Garrotxa in het Spaanse Olot een bezoek aan Spanje. De leerlingen logeerden bij de uitwisselingspartners die afgelopen februari al in Ermelo waren. Zij maakten kennis met het Spaanse gezinsleven: in Spaanse gezinnen wonen vaak 3 generaties bij elkaar. Leerlingen genoten van de Spaanse keuken, misschien wel te meer omdat in Spanje de avondmaaltijd laat werd geserveerd en de leerlingen dan inmiddels stevige trek hadden.

 

Op school werden lessen bijgewoond waarbij de Nederlandse leerlingen actief werden betrokken. Ook werd het Catalaans Modernisme, de Catalaanse tegenhanger van Jugendstil / Art Nouveau geïntroduceerd. Dwalend door Olot en Barcelona konden uitingen van deze kunststroming bewonderd worden in onder meer het werk van Gaudi in La Sagrada Familia en Park Güell.

 

Hoogte punt van de week was wel het bezoek aan het noord oostelijkste stukje kust van Spanje. Al dwalend door de straatjes van het pittoreske vissersplaatsje Cadaqués en kajakkend in de baai van het nabij gelegen Port Lligat werd genoten van de omgeving die Salvador Dalí inspireerde voor zijn surrealistische kunst. In het Dalí museum in Figueres kwam iedereen uiteindelijk in surrealistische sferen.

 

Naar het overzicht