Toch uitwisseling voor A3C

Geschreven op

 

“Human rights in motion”

 

Een fysieke uitwisseling met de partnerschool zat er dit jaar vanwege Corona helaas niet in. Gelukkig kon er afgelopen week voor A3C in het kader van Erasmus+ een digitale uitwisseling georganiseerd worden. Leerlingen van A3C hebben twee dagen lang samengewerkt met leerlingen van onze partnerschool in Beverungen over het onderwerp “mensenrechten”.  

Door met elkaar o.a. liedjes te luisteren, teksten te lezen en spelletjes te doen, werd het thema vanuit verschillende invalshoeken behandeld. De leerlingen van beide landen zochten daarbij naar parallellen tussen de geschiedenis en de actualiteit. Ze noemden de Tweede Wereldoorlog en de beperkingen van hun vrijheid in de coronatijd. Door te reflecteren op de actuele situatie werd met elkaar nagedacht over hoe belangrijk het is om vrijheden en bepaalde rechten – zoals het recht tot het onderwijs – te kunnen waarborgen. Via Teams konden leerlingen hun producten aan elkaar tonen en feedback geven.

De leerlingen waren heel blij om op deze manier elkaar en de school van hun uitwisselingspartner te leren kennen. 

 

 

“De digitale uitwisseling met de Duitse leerlingen uit Beverungen was heel leuk en interessant. Ze hadden allemaal presentaties gemaakt over onderwerpen die te maken hadden met mensenrechten. Het was heel bijzonder om te zien hoeveel tijd en aandacht ze al in hun onderwerp hadden gestoken. Tijdens de ontmoeting waren we in groepjes verdeeld. De ene groep had het bijvoorbeeld over Black Lives Matter, de andere over vluchtelingenkampen in Moria, of racisme, NGO’s en nog veel meer. Het was boeiend om te luisteren naar de presentaties van elkaar. Het beste was toch wel de sociale kant, want ik heb best wel wat vriendschappen gemaakt met een paar Duitsers. Dit was ook de eerste keer dat onze klas helemaal compleet was sinds de lockdown en ik had mijn klas heel erg gemist. Het was dus heel leuk en ik hoop dat ik ooit nog de Duitsers in het echt ga zien.”

 

Madeleine Westerling, A3C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht