TL3 aan de slag voor Brineys en Veluwe Duurzaam

Geschreven op

 

Tijdens het vak Dienstverlening & Producten werken de leerlingen van TL3 aan levensechte opdrachten voor echte opdrachtgevers uit de regio. De afgelopen periode hebben de leerlingen projecten uitgewerkt voor Brineys (www.brineys.nl) en Veluwe Duurzaam (www.veluweduurzaam.nl).

 

Brineys

Sommige leerlingen hebben het bedrijf Brineys geholpen om hun product, bamboe zoutvaatjes, online beter op de kaart te zetten. Ze hebben zich in verdiept in het bedrijf, de doelgroep en de elementen van de inzet van de juiste Online Marketing. Ze hebben posts voor Instagram en Tiktok ideeën bedacht en uitgewerkt met templates van de huisstijl van Brineys.

Op woensdag 22 juni hebben de groepjes deze uitkomsten gepresenteerd aan de eigenaren van Brineys. De lessen werden verzorgd door Yara van Yava Design (https://yava-design.nl/).

Een andere groep leerlingen had als opdracht om een oplossing te bedenken voor het restmateriaal van de bamboe zoutvaatjes. Van pennenbak tot sleutelhanger met het logo van Brineys erop met de lasersnijder. Er is van alles bedacht! De ideeën werden op video aan de opdrachtgever verstuurd. Daarnaast heeft deze groep een bezoek gebracht aan de Techniekacademie in Harderwijk en kennis gemaakt met lassen. Als dank hebben ze voor Brineys de letters van Brineys gelast.

 

Veluwe Duurzaam

De andere leerlingen hebben de afgelopen periode in opdracht van de organisatie Veluwe duurzaam een duurzaam event georganiseerd, een kinderactiviteit bedacht en uitgevoerd op een basisschool.

Ook heeft een groepje leerlingen samen met twee enthousiaste energiecoaches van Veluwe Duurzaam onderzocht hoe duurzaam onze school nu eigenlijk is. Tijdens de presentatie hebben ze aanbevelingen gegeven aan de opdrachtgever, conciërges en schoolleiding. Mooi om te zien dat sommige leerlingen zo enthousiast zijn geworden dat ze graag in de Ecoraad van school willen.

 

In de TL bereiden we ons voor op de Nieuwe Leerweg, een landelijke onderwijsvernieuwing waarbij in de TL ook een praktijkvak wordt opgenomen in het curriculum. Groevenbeek kiest voor het praktijkvak dienstverlening & producten De Nieuwe Leerweg start in 2024.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de Nieuwe Leerweg? Kijk dan op https://www.nieuweleerweg.nl/

 

 

Naar het overzicht