Techniekles met een VR bril

Geschreven op

 

Hoe bouw je een spannende game in Virtual Reality en hoe maak je een film met de 360 graden camera? Met deze vragen hebben de eerstejaars leerlingen van de techniekstroom atheneum-havo zich bezig gehouden tijdens Groevenweek 2.

De jongeren hebben in een intensieve workshops kennis gemaakt met het programma Co-Spaces, waarin ze een complex digitale wereld gecreëerd hebben. Het programmeren met codeblokken was hierin een belangrijk onderdeel. Hiermee konden ze digitale omgeving interactief maken. Verder moesten de leerlingen in hun opdrachten rekening houden met de gebruiker die een VR-bril draagt.

In de filmworkshop hebben ze zich vervolgens verdiept in de filmtechnieken en de aansturende apps van de 360 graden camera’s. Deze techniek wordt tegenwoordig veel gebruikt in de filmwereld. De leerlingen moesten met elkaar overleggen om de technische mogelijkheden in hun eigen films te benutten.

De VR technologie krijgt een belangrijkere plek in de hedendaagse techniek, zoals het ontwerpen van bouwkundige constructies en educatieve games. Ook in trainingen voor professionals, zoals piloten, artsen en militairen. Voor het ontwerpen van een VR wereld is kennis van programmeren, filmen en technische inzicht nodig. Deze aspecten konden onze leerlingen tijdens deze VR activiteiten trainen. Dit deden ze met veel plezier!

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht