Techniekklas op bedrijfsexcursie naar Voestalpine Automotive Components

Geschreven op

 

Als onderdeel van de themaklas techniek zijn de leerlingen uit klas A3T7 op excursie geweest naar Voestalpine Automotive Components. Dit bedrijf maakt onderdelen voor de auto-industrie, zoals stalen en aluminium deurpanelen. Voestalpine heeft grote opdrachtgevers variërend van Mini tot Mercedes en Scania. Onder andere de in Nederland geproduceerde Mini Countryman bevat onderdelen gemaakt door de vestiging van VAC in Bunschoten.

De excursie ging van start met een uitgebreide presentatie over Voestalpine als bedrijf en leerschool. Verschillende feitjes en inzichten werden gedeeld. Daarnaast werd ook verteld welke vaardigheden belangrijk zijn om te hebben, voordat je aan de slag kan bij zo’n groot technisch bedrijf in de auto- industrie. De eigen leerschool biedt opleidingen van MBO tot HBO die specifiek aansluiten op de vraag. Er wordt o.a. veel ingezet op industriële automatisering en robotica, waarvan een deel nu al (in het klein) in de techniekles wordt aangeboden.

Na de introductie en een aantal versnaperingen zijn we rondgeleid door het hele bedrijf. Eigen studenten en personeel hadden het woord en hebben ons van alles laten zien. Lasrobots, metaal-persmachines, de toolshop. We mochten het hele maakproces van heel dichtbij bekijken. Na de rondleiding hebben we heerlijk gegeten en gedronken in de presentatieruimte. Ter afsluiting hebben we nog een eigen sleutelhanger gemaakt met de CNC freesmachine in de werkplaats van het leerbedrijf en kregen we een goodie-bag mee naar huis.

Het was een zeer leerzame bedrijfsexcursie, met veel nieuwe indrukken en dingen om over na te denken! 

 

 

 

 

Naar het overzicht