Techniekklas neemt kijkje in de keuken van Qimarox/Nedpack

Geschreven op

 

Klas A3-T7 bezocht afgelopen maandag het bedrijf Qimarox/ Nedpack in Harderwijk dat geautomatiseerde productielijnen produceert voor de verpakkingen en distributiecentra. De klanten van dit bedrijf zijn grote marktspelers, zoals Amazon, Coca-Cola, bol.com, enz.

Het bedrijfsbezoek begon met een hartelijke ontvangst met lekkere versnaperingen en een speciaal educatief programma voor jongeren. De leerlingen hebben alle stappen van de productontwikkeling van de geautomatiseerde liften van erg dichtbij  gevolgd: van het 3D ontwerpen en het programmeren (engineering), door het testen van de gemaakte apparaten in een speciale testruimte tot het assembleren van de gemaakte apparaten in een grote productiehal. Qimarox is wereldwijd bekend door zijn slim geprogrammeerde liften.

De leerlingen hebben direct gezien hoe zo’n bedrijf werkt en kregen veel informatie over wat er nodig is om in een modern technisch bedrijf te werken of om er een opleiding te volgen. Het 3D technisch ontwerpen, het programmeren, het werken met de high-tech robots en het assembleren in de werkplaats hoort bij het dagelijks leven van een technisch bedrijf, naast het onderhouden van contacten met internationale klanten.

De leerlingen hebben  tijdens dit bezoek ontdekt dat hun leerstof op school veel raakvlakken heeft met het werk in een technisch bedrijf.

Het bedrijfsbezoek aan Qimarox werd afgesloten met een opdracht, waarin de jongeren alle productiestappen van de geprogrammeerde liften moesten ordenen. Het groepje met de beste score kreeg bioscoopbonnen als cadeau. Elke leerling ontving een klein souvenir van het bedrijf.

Dit was een zeer geslaagd bedrijfsbezoek.

 

 

 

 

 

Naar het overzicht