Techniekklas bezoekt Aviodrome Lelystad

Geschreven op

Klas 1 Techniek heeft een fantastische excursie gehad naar het Aviodrome in Lelystad. De dag begon met een indrukwekkende 3D film in het theater, waarbij de leerlingen op een leuke manier geïntroduceerd werden in de wereld van de luchtvaart. Na de film begon een reeks van interessante activiteiten. Een van de hoogtepunten was het omzetten van je eigen naam naar morse code. Hier werd niet alleen geleerd over morse code, maar ook over communicatie in de luchtvaart algemeen.

Ook erg leuk was het bekijken van de Boeing 747, waar ze de kans kregen om het hele vliegtuig van binnen en buiten te bekijken. Hierdoor kregen de leerlingen een goed beeld van hoe een vliegtuig ven een dergelijk formaat functioneert.

Verder hebben de leerlingen ook een wandeling in het museum gemaakt waarin veel te zien was over de historie van de luchtvaart, ruimtevaart en hoe het zich ontwikkeld heeft tot wat het nu is. Met name over de achterliggende techniek en natuurwetenschappelijke principes is veel gelezen en gezien.

Het was een geweldige dag voor klas 1 Techniek. We hopen dat deze excursie hen zal inspireren om in de toekomst meer te leren over deze fascinerende sector en natuurlijk de achterliggende techniek.

 

Docenten Techniek & ontwerpen

Meneer van Dijk en mevrouw Maziarz

 

 

 

Naar het overzicht