Techniek in beeld

Geschreven op

Afgelopen week hebben alle eerste klassen van vmbo BBL-KBL-TL De Techniek Academie in Harderwijk bezocht. Groevenbeek was uitgenodigd voor het project 'Techniek in beeld'. De leerlingen werden per workshopronde verdeeld in 4 groepen die verschillende kanten van de techniek vertegenwoordigen o.a.:

 

- Bouwkundig tekenen/ VR bril

Hierbij werden de leerlingen stapsgewijs meegenomen om een tekening in perspectief te tekenen en een kijkje door een virtual reality bril om een project virtueel van meerder kanten te kunnen bekijken.

 

- Aikido en techniek

In deze workshop hebben ze geleerd dat waar we mens en techniek samenvoegen het bijzondere uitwerkingen kan hebben met een zogenaamd exoskelet wat mensen in staat stelt om grote gewichten te tillen of mensen letterlijk op de been houdt die dat op eigen kracht niet meer kunnen. Ook kregen ze enkele basistechnieken van Aikido te zien dat spelen met evenwicht aan de basis staat van deze techniek.

 

- Robotica en programmeren

Leerlingen konden routes bepalen voor robotjes die codes op de vloer omzetten in actie en richting wat in de autotechniek niet meer weg te denken is. Ze hebben een printplaat (microbit) geprogrammeerd waardoor ze de computertaal omzetten naar een zichtbare verandering op de microbit wat de beginselen zijn achter bijvoorbeeld de smartphone.

 

- Workshop 4

Dit was een mix van verschillende werelden binnen de techniek. De leerlingen maakten schakelingen en konden virtueel lassen. Ook werden ze uitgedaagd om verschillende auto-onderdelen te benoemen en konden ze een robotarm besturen.

 

Het was een leuke en leerzame kennismaking met verschillende werelden van de techniek wat ook op Groevenbeek de basis vormt voor de technieklessen.

 

Wij danken de Techniekacademie voor de uitnodiging en het fascinerende beeld over 'de wereld van de techniek' wat ze de leerlingen hebben meegegeven.

 

>> klik hier voor de overige foto's

 

Naar het overzicht