Taaldorp Spaans

Geschreven op

 

Op woensdag 8 juni hebben de derde klassen van Atheneum hun taaldorp Spaans gehad. Al weken zijn ze zich aan het voorbereiden op deze ‘reis’ en vorige week was het dan zo ver. Zij hebben hierin verschillende situaties nagebootst. Met hun paspoort in handen hebben ze informatie over de stad verkregen in ‘la oficina de turismo’ en een hotelkamer geboekt in ‘el hotel’. Helaas werden zij overvallen en moesten ze aangifte gaan doen in ‘la comisaría’. Om bij te komen gingen ze nog wat lekkere tapas eten in ‘el restaurante’ en tot slot nog even shoppen in ‘la tienda de ropa’.

Op donderdag 9 juni was het dan zo ver voor Havo 3. Zij hadden voor het eerst in de geschiedenis ook een taaldorp en wat deden ze het goed! Met hun paspoort in handen gingen zij even shoppen in ‘la tienda de ropa’ en lekker een hapje eten in ‘el restaurante. Helaas kwamen ook zij een dief tegen. Ze gingen aangifte doen in ‘la comisaría’ en konden de dief gelukkig nog duidelijk beschrijven aan ‘la policía’.

Om bij te komen mochten de leerlingen nog even wat drinken aan ‘el bar’, waarna zij hun paspoort weer in mochten leveren en weer de Nederlandse wereld instapten. Ze hebben het ontzettend goed gedaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht