Duurzame samenwerking VO-MBO in gang gezet

Geschreven op

Afgelopen week vond op het Christelijk College Groevenbeek de tweede kennismakingsmiddag plaatst binnen het samenwerkingsproject VO-MBO in de regio Harderwijk en omstreken. De directieleden van vijf scholen (RSG Slingerbos | Levant, Groevenbeek, Morgen College en MBO Landstede) werken sinds dit schooljaar nauw samen om de samenwerking tussen het vo, het mbo en het bedrijfsleven in de regio te verduurzamen en te versterken. Vanuit elke school is er een verbinder aangesteld die de samenwerking binnen en buiten de eigen school aanjaagt.

 

Een onderdeel van het samenwerkingsproject is het verbinden van docenten. Op de kennismakingsmiddag VO-MBO waren er vanuit elke school vijf collega’s aanwezig uit de vakgroepen Engels, techniek en bouw. Tijdens de eerste werkvorm hebben de collega’s kennis met elkaar gemaakt, door middel van een jenga-toren met daarop vragen. Tijdens de tweede werkvorm hebben de collega’s met elkaar nagedacht over de actielijnen van het project en kennis en ervaringen uitgewisseld. Na afloop was er ruimte om netwerkkaartjes met elkaar te delen, onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.

 

De verbinders kijken terug op een zeer leerzame en productieve middag! Naast de kennismakingsmiddag hebben collega’s van alle scholen actief met elkaar meegelopen, om zo een kijkje in de keuken van een andere school te krijgen. Ook komen een aantal docenten Nederlands vanuit iedere school samen om te ontdekken hoe de onderwijsprogramma’s van het VO en het MBO beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

 

 

Naar het overzicht