Rivaliserende pizza-bakkers sluiten vrede

Geschreven op

Dinsdag 26 maart werd in de aula van het vmbo de eindexamenvoorstelling 'Romeo & Juliet' opgevoerd door de leerlingen van kader 4 met Podium als keuzevak. Vanaf de herfstvakantie hebben de leerlingen iedere woensdagochtend keihard gewerkt aan een eigen versie van dit klassieke theaterstuk, waarbij de vraag naar voren kwam: "Jezelf blijven mag, maar hoe doe je dat eigenlijk?".

Het verhaal ging over twee pizzabakkers-families (Pomodoro en Formaggi) die een felle strijd voerden om de lekkerste pizza te bakken en daarmee een belangrijke wedstrijd te winnen. Echter, Romeo van de familie Pomodoro werd verliefd op Juliet van de familie Formaggi. In het heetst van de strijd kwamen beide families gelukkig op tijd bij zinnen. Ze sloten vrede en boden de jury van de bakwedstrijd gezamenlijk een heerlijke pizza aan.

 

De voorstelling kwam mede tot stand dankzij leerlingen die bij de verschillende keuzevakken dit project ondersteunden. Zoals bij decorbouw, schoonheidsverzorging, ondernemen, catering, beveiliging, EHBO en bloemschikken.

 

Allen kregen een welverdiend applaus van het publiek en een groot compliment van de trotse docent drama mw. Stuij.

 

>> Klik hier voor de foto's in het schoolalbum

 

Naar het overzicht