Proefexamens voor H5 en A6

Geschreven op

Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag hebben de examenleerlingen uit havo 5 & atheneum 6 een middag doorgebracht in de gymzalen. De leerlingen kregen de mogelijkheid een examen te maken in een vak naar keuze. Het proefexamen was voor de leerlingen een mooie start van de voorbereidingen op het examen. De eerste keer de examenzaal inlopen is altijd erg spannend en met deze proefexamens hebben we de leerlingen deze ervaring al eens gegeven. Ook was het een mooie test voor de leerling zelf. Hoe ga je om met tijdsdruk, concentratieverlies, de ambiance van een gymzaal en uiteraard met zenuwen.

Op de vrijdag werd door collega’s in de ochtend voor de leerlingen een nabespreking gehouden. Leerlingen gingen met medeleerlingen en de docent in gesprek over het examen zelf, de ervaringen en kregen tips. Erna werd het examen besproken en kregen ze het werk mee naar huis.

De proefexamens waren een mooie start van de laatste lesweken voor onze examenklassen die nu volledig komen te staan in het teken van de examens. De komende weken gaan ze in en buiten de lessen om hard aan de slag met het oefenen voor de examens en volgt in de meivakantie nog een ronde examentrainingen.

Wij hopen dat de leerlingen een mooie en geslaagde examenperiode tegemoet gaan.

 

 

Naar het overzicht