Pasen 2020: Je bent niet alleen !

Geschreven op

 

 >> klik hier voor de paasviering 2020: Je bent niet alleen !

 

Alleen. Niet meer naar school, niet meer samen fietsen niet meer samen lopen door de gang. Niet meer lachen, niet meer kletsen, niet meer samen wachten tot de les weer voorbij is. Alleen, al weken niet meer samen. Niet meer samen voetballen, niet meer samen muziek maken, niet meer samen naar een feestje. Opeens ben je zoveel alleen.

Ook Pasen, een feest om samen te vieren, vieren we dit jaar alleen. Misschien dat we daarom Pasen meer ervaren. Jezus lijdt, Jezus sterft. Je hoort het elk jaar, maar hoor je het ook echt ?

In de bijbel schrijft Marcus over het lijden van Jezus. Jezus was zó bang en alleen. Zelfs zijn vrienden bleven niet wakker om hem te helpen. Zo alleen en zo bang, dat is lijden ! Johannes schrijft later dat wie in de Zoon gelooft, bij de Vader hoort. Bewaar de boodschap in je hart. Als je dat doet, zul je met de Zoon en de Vader verbonden blijven. 

Je bent alleen, maar door Pasen ben je nooit echt alleen. God is bij je, ook als je alleen bent. Daarom is Pasen dus een feest. Jezus' lijden maakt dat wij voor altijd verbonden kunnen zijn met God. God heeft mensen lief en kijkt naar ze om. Hij leeft met ze mee. Je bent niet alleen. Fijne Pasen !

 

Naar het overzicht