Ondersteuningsmiddag in teken van burn-out

Geschreven op

Jennifer Elskamp, zorgcoördinator atheneum/havo, heeft een ondersteuningsmiddag georganiseerd voor alle medewerkers van de afdeling atheneum/havo. Zij werden deze middag geïnformeerd over leerlingen met extra ondersteuning en in het Pluspunt werd tekst en uitleg gegeven over deze ruimte waar leerlingen met extra zorgbehoeftes terecht kunnen.

Daarnaast stond deze middag een actueel thema centraal: burn-out bij jongeren (en docenten). Eén op de twaalf  jongeren had in de afgelopen twaalf maanden psychische klachten en zelfs één op de vijf jongeren in de regio kreeg te maken met een depressie. Annemieke Bais van Beyond Words Productions heeft speciaal voor Groevenbeek een productie gemaakt over burn-out bij jongeren. Niet alleen burn-out, maar ook andere persoonlijke en maatschappelijke thema’s maakt Beyond Words Producties visueel en bespreekbaar door middel van dans-, muziek- en theaterproducties. Een aantal dansers wist deze middag heel mooi en treffend te illustreren wat een burn-out met je kan doen. Daarna kregen de medewerkers de gelegenheid om verder met Annemieke door te praten over het thema.                                          

De middag was een mooie kick-off voor een nieuw schooljaar waarin we leerlingen die dat nodig hebben, samen gaan ondersteunen in hun ontwikkeling.

Fotografie: Kim Ligtermoet, 278design

Naar het overzicht