'Ondernemers in de dop'

Geschreven op

Op 24 april hebben de leerlingen uit havo 5 die mee hebben gedaan aan het programma van de Business School hun certificaat ontvangen. Twee jaar lang hebben zij op vrijdagmiddag gewerkt aan hun ondernemers-skills. Door het kijken naar beroemde ondernemers, het bezoeken van ondernemers in de omgeving en de verkoop op het open huis voor het goede doel hebben zij kennis gemaakt met ondernemersvaardigheden en deze ontwikkeld.

Op 20 april heeft een voorlichting plaats gevonden voor de ‘nieuwe’ ondernemers. De leerlingen uit havo 3, die volgend jaar het vak bedrijfseconomie hebben, kunnen zich opgeven voor de Groevenbeek Business School.

Peter Links, oud-leerling en jonge ondernemer, heeft op deze dag  een presentatie gegeven over het ondernemerschap. Hij is een bedrijfje gestart in relatiepakketten voor bedrijven van een notenmix met insecten. Bedrijven vinden het moeilijk om te laten zien dat zij duurzaamheid belangrijk vinden. Insecten kunnen een oplossing zijn voor het wereldvoedselprobleem. Door deze relatiepakketten kunnen bedrijven dat duidelijk maken aan hun netwerk. Peter heeft duidelijk gemaakt dat je tegenwoordig geen product verkoopt, maar een beleving.

Door gastsprekers uit te nodigen of bedrijven te bezoeken hopen wij leerlingen te inspireren voor het ondernemersschap.

 

 

 

Naar het overzicht