Nous sommes arrivés en France!

Geschreven op

25 leerlingen uit Ath/Havo 5 zijn van 18-25 september op uitwisseling geweest in Frankrijk. we verbleven deze week in een gastgezin. De eerste dag hebben we middels een speurtocht kennisgemaakt met de stad Toulon, waarbij we ook met de lokale Franse bevolking in gesprek moesten.

De tweede dag zijn we de hele dag op onze partnerschool geweest en hebben we verschillende algoritmes (proberen te) ontcijferen, die we daarna in het Frans moesten uitleggen/demonstreren. Dag drie stond in het teken watersporten waaronder; kajakken, SUPpen (stand up peddelen) en catamaran varen.

De zaterdag en zondag hebben we met het gastgezin allerlei verschillende typisch Franse dingen ondernomen zoals familie bezoek (met veel Frans eten), varen naar prachtige eilandjes, zwemmen, etc. Maandag zijn we naar Nice geweest wat erg nice :) was met o.a. een museumbezoek met werken van Chagall en Miro.

Op de laatste dag hebben we een 10 kilometer lange wandeltocht langs de kust gemaakt. Na het afscheid, wat sommigen wel zwaar viel..., vlogen we weer terug naar Nederland. Hierbij willen we iedereen van de organisatie bedanken voor deze top week! We hebben veel lol gehad, veel Engels en Frans geleerd en een week lang de Franse cultuur kunnen ervaren.

 

Au revoir,

Laura Couwenberg

 

 

 

Naar het overzicht