Nieuwe bruggers snel 'ingeburgerd'

Geschreven op

Voor de nieuwe bruggers was het best wel spannend, zo'n eerste lesweek op een nieuwe grote school. Hoe gaat het met het lesrooster? En je kluisje, en wat moet je allemaal meenemen in je schooltas. Waar zijn de lokalen precies? En als ik gym heb op Dindoa, hoe fietsen we dan?

Veel vragen waar in korte tijd de leerlingen gelukkig al duidelijkheid over kregen. De eerste week stond dan ook vooral in het teken van 'inburgeren op Groevenbeek'. De mentor speelt een belangrijke in het wegwijs maken in het nieuwe schoolleven. En dankzij de nieuwe iPads ontstaat er voor de leerlingen structuur in lessen, lestijden, lokalen, lesopdrachten en kan er via Teams gechat worden met mentor en docenten.

In de eerste week was er ook een introductiedag ingepland om op een ontspannen en actievemanier aan klassenbouwen te werken. De gymzaal was omgebouwd tot pretpark, leerlingen moesten bij Vakcollege met elkaar gaan koken, bij techniek konden ze een drone besturen en bij de vakken beeldende vorming en drama konden ze hun creativiteit inzetten.

 

We wensen alle nieuwe bruggers een mooi en succesvol schooljaar en een fijne tijd op Groevenbeek.

 

>> klik hier voor de foto's in het digitale album

 

 

Naar het overzicht