Nepnieuws ?!

Geschreven op

Vrijdag 22 december werd het jaar 2017 afgesloten met een kerstviering. Docenten en leerlingen hadden dit jaar gekozen voor het thema ECHT?! Wat kun je in deze tijd van internet en social media nog geloven wat echt is? Het woord 'Nepnieuws' had zomaar het woord van 2017 kunnen zijn.

Ook tijdens de geboorte van Jezus was er al nepnieuws. Velen zagen hem als een bedreiging, een koning die naar de macht wilde grijpen. Maar als de mensen de moeite hadden genomen Jezus echt te leren kennen, hadden ze ervaren dat Jezus één van ons is die samen met ons wil oplopen en zijn liefde met ons wil delen. In een mooi kerstverhaal dat door mw. Koops werd voorgelezen, werd dat nog eens benadrukt.

Welke moeite nemen wij om iemand echt te leren kennen?  In ons dagelijks leven hebben we, voordat we het door hebben, al een oordeel gevormd over iemand zonder die persoon de kans te geven te laten zien wie hij of zij werkelijk is. De toneelgroep verbeeldde dit thema in een mooi toneelstuk dat heel herkenbaar was voor de leerlingen. Het koor en de schoolband zorgden voor de muzikale bijdrage.

Bij de uitgang ontvingen alle leerlingen een kaartje met een compliment met het verzoek dit kaartje door te geven aan een dierbare. Een mooie kerstopdracht.

 

We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

De medewerkers van Groevenbeek

 

>> klik hier voor de foto's in het fotoalbum

 

 

Naar het overzicht