"Luister alleen naar mensen die je inspireren"

Geschreven op

Ondernemer Renée Meijer (restaurant Fika, Zeewolde): "Ga voor wat je leuk vindt, met volle overgave. Luister alleen naar mensen die je inspireren".

17 leerlingen uit leerjaar 4 van de kader en- basisberoepsgeleerde leerweg volgen bij meneer Huijgen het keuzevak Ondernemen. Bij dit keuzevak leren de leerlingen om een ondernemingsplan te schrijven en hun ideeën vervolgens te pitchen aan investeerders. Daarbij is het belangrijk dat de leerlingen ervaringen horen van ondernemers.

Op woensdag 28 september heeft Renée Meijer (eigenaresse van restaurant Fika in Zeewolde) een gastcollege verzorgd, over ondernemerschap. Zij heeft haar verhaal en ervaringen gedeeld met de leerlingen. Het was een zeer inspirerend gastcollege. Zij vertelde hoe zij ondernemer is geworden, voor welke uitdagingen zij stond, hoe zij een heel nieuw concept heeft doorgevoerd en wat haar restaurant zo uniek maakt. Het is bewonderenswaardig om te zien hard zij heeft gewerkt om van Fika een hippe, gezellige en overheerlijke plaats te maken. Dit was niet altijd een makkelijke weg. Al snel nadat het vernieuwde restaurant Fika haar deuren opende, brak de coronacrisis uit. Ze zijn deze periode doorgekomen en dromen weer van allerlei nieuwe ideeën op het gebied van ondernemerschap. Naast dat het een prachtig restaurant aan het strand van Zeewolde is, zijn zij ook nummer 1 trouwlocatie van Flevoland.

De leerlingen kregen de opdracht om een vacature te maken, volledig in de huisstijl van het restaurant. De winnende vacature kreeg een lunchbon van het restaurant. Omdat alle vacatures er zo mooi uitzagen, mag de hele klas langskomen voor een bedrijfsbezoek met een heerlijke lunch.

Op die uitnodiging wordt zeker ingegaan!

 

 

Naar het overzicht