Leerlingen voor project naar het Spaanse Olot

Geschreven op

Erasmus+ is een programma voor onze (tweetalig) vwo leerlingen waarin ze samen met leerlingen uit andere landen werken aan een bepaald thema. Dit jaar zijn 45 Groevenbeek-leerlingen betrokken bij het thema 'Get a grip'. Voor dit project zijn onlangs 5 leerlingen naar het Spaanse Olot geweest. Het project 'Get a grip' gaat over duurzaamheid en er doen leerlingen uit vier verschillende landen mee: Spanje, Schotland, IJsland en Nederland. In Olot hebben ze veel geleerd over duurzaamheid. Bijvoorbeeld het begrip KM0, wat inhoudt dat het product uit de regio komt. Ook hebben de leerlingen projecten bezocht zoals Projecte Sèpia. Dit is een project dat de populatie zeekatten (een soort inktvissen) in de wateren van L’Escala in stand wil houden.
In Barcelona hebben ze een 'zero waste' workshop gehad. Het blijkt dat 1/3 deel van het voedsel op de wereld wordt weggegooid. De workshopleidster liet zien hoe je voedselresten kunt gebruiken, o.a. door het eten van een bananenschil . Verder is de groep ook op bezoek geweest bij een duurzame yoghurtfabriek en een herder die zijn eigen geitenkaas maakt.

Het was voor de leerlingen een leuke leerzame week waarin ze veel over duurzaamheid hebben geleerd en over hoe je mogelijkheden kunt benutten om beter met onze wereld om te gaan.

 

Janne van Asselt en Jade Tolstead

 

 

Naar het overzicht