Leerlingen plaatsen vogelhuisjes in strijd tegen processierups

Geschreven op

 

De eikenprocessierupsen geeft de laatste jaren steeds meer overlast voor mensen en ook huisdieren. Daarom neemt de gemeente Putten dit jaar extra maatregelen om de rupsen te bestrijden.

De gemeente stimuleert de bestrijding van de rupsen door natuurlijke vijanden in te zetten. Zo gaat de gemeente nestkastjes ophangen voor koolmezen en pimpelmezen. Uit onderzoek blijkt dat dit kan leiden tot 65% minder eikenprocessierupsnesten.

Vooruitlopend op het nestkast-adoptieplan hebben leerlingen van Groevenbeek locatie Putten vandaag al 250 nestkastjes opgehangen in Putten om vogels in te zetten als natuurlijke vijand van de eikenprocessierups. Dit gebeurde in samenwerking met de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming te Putten (SNMP) en de buitendienst van de gemeente. In aanwezigheid van de locatiedirecteur, de voorzitter van SNMP en de bedrijfsleider van de buitendienst van de gemeente werd deze week het 250-ste nestkastje opgehangen. Alle drie waren enthousiast: "De leerlingen hebben echt plezier gehad in het timmeren en in het ophangen van de kastjes. Door hen hebben er straks minder mensen in Putten last van de jeukrups."

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht