Leerlingen ontwerpen een binnepatio van het ziekenhuis

Geschreven op

 

Waar vind je als opdrachtgever de meest creatieve en uitdagende ideeën voor een deel van het Sint Jansdal ziekenhuis? Natuurlijk, op Groevenbeek!

De leerlingen van H3D en TV3B hebben een opdracht gekregen om een helende tuin voor de nieuwbouw binnenpatio  te ontwerpen. Het beste idee van de leerlingen wordt gebruikt voor  het definitieve ontwerp dat vanaf het najaar gebouwd wordt.

De leerlingen hebben zich serieus verdiept in de materie van de “healing garden”, een concept in de tuinarchitectuur om een rustgevende, genezende plek in de medische centra te creëren en te voldoen aan de strikte eisen van het ziekenhuis. Klas H3D heeft de bouwplaats bezocht voor deze tuin en de leerlingen gingen met de aanvullende informatie aan de slag tijdens de lessen beeldende vorming.

De leerlingen van beide klassen hebben onderzocht hoe je een professioneel tuinontwerp voor de klant maakt. Ze hebben de plattegronden op schaal nagemaakt met paden, geschikte planten uitgezocht en een kunstwerk- een eye catcher- bedacht. De makers van de zes opvallende ideeën uit beide klassen mochten hun ontwerpen aan de bouwcommissie van het ziekenhuis presenteren. De opdrachtgevers hebben veel complimenten geuit over alle creatieve ontwerpen en de professionele presentaties van de leerlingen.

Het project van Lieke en Lydia van TV3B is door het ziekenhuis gekozen als een inspiratie voor de architect voor de realisatie en de opgemerkte projecten zijn van Tristan van TV3B en van Amber, Sebastiaan en Boas uit H3D (Groevenbeek Prijs). Alle 2D ontwerpen worden in het ziekenhuis tentoongesteld voor bezoekers.

Gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

Naar het overzicht