Leerlingen ontmoeten schrijver Jelmer Soes tijdens 2e ronde voorleeswedstrijd Read2Me

Geschreven op

Ook dit jaar heeft onze school weer meegedaan met Read2Me, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren wordt bevorderd. De organisatie was in handen van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vorig jaar was onze leerling Alicia Wolbers de winnares van deze regionale ronde en daarom mocht deze ronde dit keer op Groevenbeek worden gehouden.

De twee voorleeskampioenen van Groevenbeek A/H, Chanika Franke uit AH13 en Emma Posthouwer uit AH16, mochten het opnemen tegen 6 andere winnaars van het RSG, CCNV en het Morgencollege. Alle deelnemers hadden supporters meegenomen en wat was het leuk dat zij door familieleden, vriendinnen en docenten aangemoedigd werden.

Het werd een spannende strijd. Alle deelnemers hadden mooie fragmenten gekozen en deze met veel enthousiasme en gevoel voorgelezen. Wat hadden ze het goed gedaan en wat mochten ze trots zijn op zichzelf.

Nadat de deelnemers hadden voorgelezen, vertelde Jelmer Soes (www.jelmersoes.nl) over zijn werk als schrijver en las hij voor uit zijn laatste boek Lichaam van licht. Iedereen luisterde geboeid naar dit bijzondere verhaal over gameverslaving en daarna werden er veel vragen gesteld aan Jelmer. Zo vaak krijg je natuurlijk niet de kans om een echte schrijver te ontmoeten !

De jury bestond dit jaar uit dhr. R. Koekkoek, wethouder in Putten, dhr. M. Compagner, wethouder in Harderwijk, mw. C. Toele, bibliotheek Noordwest Veluwe en Alicia Wolbers, winnares van de regionale ronde Read2Me 2018. Uiteindelijk koos de jury Annika Doornbos van CCNV als winnares. Zij volgt daarmee onze Alicia Wolbers op. Annika mag nu door naar de Gelderse ronde van de voorleeswedstrijd en hopelijk bereikt zij uiteindelijk de landelijke finale. Annika, van harte gefeliciteerd en wij wensen je heel veel succes.

 

Naar het overzicht