Leerlingen maken rondvlucht met Dakota

Geschreven op

Afgelopen maandag was het zover! De leerlingen die 2 jaar geleden in klas AH18 zaten mochten deze week met een echte oude Dakota de lucht in.

Twee jaar geleden zaten deze leerlingen nog in de brugklas. Tijdens de lockdown maakte de klas een vlog met Alex als Mr. Freedom in de hoofdrol. Het was een wedstrijd van de Nederlandse Veteranen. De vlog won twee leuke prijzen: voor de ene prijs mocht Alex mee naar de Ridderzaal en zat naast Koning Willem Alexander en Premier Rutte op de bijeenkomst van de Nederlandse Veteranendag. En de andere prijs was voor de hele klas: een rondvlucht in een Dakota. Helaas ging dat niet meteen door want het was corona-tijd. Maar afgelopen week was het dan toch zover: we mochten vliegen!

Met de bus naar Schiphol, opgevangen in een VIP-lounge, met een busje de landingsbaan op, en daarna omhoog. Wel spannend, want zo nieuw is die Dakota niet. Het vliegtuig maakt een prachtig geluid en je kon alles goed bekijken. We mochten zelfs de cockpit in en praten met de piloot die ook echt met volle teugen genoot van de vlucht. De Dakota vliegt niet heel hoog, dus je uitzicht is prachtig. Gelukkig was het stralend weer, dus extra genieten. Ook de docenten die mee waren hebben ervan genoten. Daarna kregen we een lekkere lunch aangeboden en gingen we met de bus weer terug. Een prachtige dag die we niet snel vergeten.

Een filmpje van onze vlucht:  https://youtu.be/0BwAj9Kwlb0

Bekendmaking winnende vlog: https://youtu.be/03eIrvcfymk

De winnende vlog: https://youtu.be/e_gha1kxRQY


Titia Bron

 

 

 

Naar het overzicht