Leerlingen in actie i.v.m. World Cleanup Day

Geschreven op

Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

De leerlingen van Groevenbeek droegen ook hun steentje bij door op vrijdag 17 spetember de omgeving van het schoolgebouw te ontdoen van zwerfafval. Een superactie natuurlijk.

Heb jij een groep deelnemers en locatie al in gedachten of sluit je liever aan bij een bestaande actie? Meld je nu aan voor World Cleanup Day Nederland!

Iedereen kan meedoen aan World Cleanup Day. Op de aanmeldkaart zie je de opruimacties die zijn aangemeld. Je kan je aansluiten bij bestaande acties van organisaties, bedrijven, verenigingen, actiegroepen of mensen in jouw buurt of zelf een opruimactie organiseren. Door je aan te melden maak jij verschil voor een duurzamere wereld. Ga nu naar de aanmeldkaart, voer het adres of de postcode in en kijk welke acties er plaatsvinden.

Wanneer je naar onderstaande link gaat, vind je heel veel informatie over de dag zelf, én kun je kijken of er in jouw buurt een opruimactie is, waar je je voor aan kunt melden!

World Cleanup Day Nederland - Plastic Soup Foundation

Naar het overzicht