Leerlingen Groevenbeek op dreef bij Groot Scholierendebat 2022

Geschreven op

Op de voorlaatste dinsdag van november vond in het Gemeentehuis van Harderwijk het Groot Scholierendebat 2022 plaats. Dit vanwege de maand van het burgerschap. Aan deze debatstrijd voor havo- en vwo-leerlingen deden diverse middelbare scholen uit Harderwijk en Ermelo mee. De thema’s waarover gedebatteerd werd, hadden allemaal te maken met burgerschap. Zo werd er gedebatteerd over een maatschappelijke dienstplicht, maar ook over de kiesgerechtigde leeftijd.

Ook Groevenbeek was vertegenwoordigd met een groep van 8 leerlingen. Zij betoogden met bravoure dat de stemgerechtigde leeftijd verlaagd moet worden naar 16, maar ook dat er geen maatschappelijke dienstplicht ingevoerd moest worden.

De jury had moeite te bepalen welke school gewonnen had. Groevenbeek had zich overtuigend gepresenteerd, maar CCNV ook. Uiteindelijk werd na wikken en wegen CCNV tot winnaar uitgeroepen. Dat maakte de Groevenbeekdocenten echter niet minder trots.

Onze school bleef overigens ook niet met lege handen staan. Elmar Bakker werd uitgeroepen tot beste debater. Juryvoorzitter burgemeester Burmanje van Ermelo prees Elmar omdat hij zijn boodschap kort en duidelijk naar voren bracht, nieuwe ideeën aanbracht, humor had en vooral heel overtuigend was. Vervolgens kreeg hij de beker uitgereikt door de burgemeester tijdens haar laatste publieke optreden als burgemeester.

Volgend jaar hopen we weer mee te doen aan het Groot Scholierendebat. Leerlingen die dan in AH bovenbouw hopen te zitten en die het leuk lijkt mee te doen, mogen zich nu al melden bij mevrouw Feteris (FSR), meneer Brandsen (BNW) of meneer Scheijgrond (SDL).

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht