Leerlingen Groevenbeek bezoeken Spaanse partnerschool

Geschreven op

Nadat de leerlingen uit het Spaanse Olot in februari bij Groevenbeek op bezoek waren geweest, hebben de leerlingen van Groevenbeek op 24 september een tegenbezoek gebracht aan de Spaanse partnerschool. Er werd vanaf Rotterdam Airport naar Barcelona gevlogen. Daarna bracht een bus het reisgezelschap naar Olot.

Dinsdag werd de Spaanse school bezocht en woensdag stond Barcelona op het programma. Een aantal leerlingen ging naar La Pedrera, een bijzonder huis dat 100 jaar geleden is ontworpen door Gaudí. De meeste leerlingen kozen ervoor de Sagrada Familia te bezoeken, ook ontworpen door Gaudí. Iets wat deze kathedraal bijzonder maakt is het gebruik van de natuurlijke elementen. Ook waren de glas in lood ramen erg indrukwekkend.

Donderdagochtend hebben de leerlingen een scheikunde les gevolgd. In de middag werd een vulkaan beklommen. Het was erg leuk om het buitengebied van Olot te zien met landbouw. Ook zagen ze in de verte de Pyreneeën.

Vrijdag werden de dorpen Figueres en Cadaqués bezocht. In Figueres staat het museum van Dalí. Heel interessant, bijvoorbeeld de snor van Dalí. Met zijn snor kon hij veel vragen beantwoorden. Ook maakte hij veel schilderijen met een dubbel beeld. In Cadaqués konden de leerlingen nog kayakken.

Zaterdag werd de uitwisseling afgesloten met een heerlijke lunch!

 

Het was een geweldige week!

Marit de Vos

 

 

 

Naar het overzicht