Leerlingen 'Erasmus+' op studiereis naar Schotland

Geschreven op

Vijf leerlingen van de afdeling tvwo/ath./havo zijn naar Schotland geweest voor het Erasmus + project ‘Get a Grip’. Een project waarin duurzaamheid en internationaal leren hand in hand gaan. De leerlingen leren van elkaar hoe zij omgaan met duurzaamheid op het gebied van energie, afval, water en voedsel. Dit keer waren de Groevenbekers te gast op de Gordon Schools in Huntly, Schotland.

Met 30 leerlingen en 8 docenten uit vier verschillende landen werden er lezingen gevolgd op de Universiteit over Wind Energie (UHI Iverness) & Global Warming (Robert Gordon's University), zijn ze naar een biologische boerderij geweest en natuurlijk 'Nessie' geaaid op Urquhart Castle.

In deze week is er met elkaar gesproken over afval(-verwerking) op persoonlijk-, school-, nationaal- en wereldniveau. De leerlingen hebben veel geleerd van het beleid van de Schotse school op het gebied van afvalverwerking. We hopen binnen het Erasmus + project een aantal van deze oplossingen en opgedane inspiraties te verwerken op Groevenbeek!

Naar het overzicht