Leerlingen Economie & Ondernemen zetten zorgmedewerkers in het zonnetje

Geschreven op

De vmbo-leerlingen van de afdeling Economie & Ondernemen hebben in de coronatijd via de online-lessen aan een bijzonder project gewerkt met als thema ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.

Het project heeft als onderwerp ‘delicatessewinkel Smaeck’. Dit is een (fictieve) winkel waarin verschillende delicatessen worden verkocht zoals kaas, noten, vleeswaren, sappen etc. Het uiteindelijke doel van de periodeopdracht is om een productpresentatie te verzorgen over een nieuw product dat de leerlingen hebben bedacht voor in het assortiment van Smaeck. Daarvoor namen wij ze mee in het proces dat vooraf doorlopen moest worden ter voorbereiding op de presentatie.

Alle leerlingen moesten onderstaande opdrachten uitvoeren:

  • Een adressenlijst van zorginstellingen samenstellen
  • Een uitnodiging maken
  • Een flyer ontwerpen
  • Een actiepakket samenstellen en inpakken
  • Een persoonlijke kaart ontwerpen voor in het actiepakket
  • Een productpresentatie op video geven

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) willen we de leerlingen bewust maken van wat er om hen heen gebeurt en hen iets laten betekenen voor de sectoren die door het coronavirus het hardst getroffen worden. De leerlingen willen de zorgmedewerkers in deze regio in het zonnetje zetten. De impact van het coronavirus op de zorgsector is groot en de leerlingen willen daarom de medewerkers bedanken met een zelf samengesteld actiepakket van Smaeck.

De resultaten zijn geweldig en de leerlingen hebben zichzelf echt overtroffen. Vandaag zijn zo’n 40 pakketten overhandigd aan verschillende zorginstellingen in onze regio.

 

Dhr. D. Liibaan

Stagedocent Economie & Ondernemen

 

Klik hier voor het filmpje, door Ermelo van Nu

 

  

  

 

Naar het overzicht