Leerlingen adviseren B&W Ermelo

Geschreven op

Driehonderd leerlingen uit het derde leerjaar van het vmbo Ermelo zijn door de gemeente Ermelo uitgedaagd om mee te denken in de Omgevingsvisie Ermelo 2030. De omgevingsvisie bepaalt hoe Ermelo er in 2030 uit moet gaan zien. Met deze omgevingsvisie stelt de gemeenteraad de kaders vast voor de toekomst van Ermelo. Omgevingsplannen en vergunningen worden straks getoetst aan deze visie. Hierin komen onderwerpen als economie, wonen, duurzaamheid, recreatie, bereikbaarheid en het groen in de gemeente Ermelo aan bod.

Begin oktober kreeg Groevenbeek de uitnodiging van de gemeente om mee te denken over de toekomst van Ermelo. Docenten aardrijkskunde en maatschappijleer bogen zich samen met de leerlingen over de uitdaging. In groepjes gingen ze op pad om vast te leggen wat zij mooi vinden aan Ermelo of wat in hun ogen zou moeten verdwijnen. De 300 leerlingen gaven met vlogs, presentaties en werkstukken hun blik op de toekomst. Elf daarvan kwamen als beste uit de bus: Noa van de Poppe, Jade Poortinga, Daniek Rook, Jimmy van den Brink, Thijs Koekoek, Marit Versteeg, Liesbeth Arissen, Michelle Karrenbeld, Noa Verschoor, Demi Boute en Charlotte Brinkert.

Donderdagmiddag was er een online meeting met verantwoordelijk wethouder Laurens Klappe en de digitale prijsuitreiking aan de elf leerlingen die gewonnen hebben. Zij ontvangen een puzzel van Ermelo en een waardebon.

Naar het overzicht