Komend schooljaar maximum aantal eerste klassen op Groevenbeek

Geschreven op

Christelijk College Groevenbeek Ermelo en Putten stelt voor schooljaar 2024-2025 een maximum aan het aantal eerste klassen. Deze keuze kan tot gevolg hebben dat er geloot moet worden. Groevenbeek is genoodzaakt deze keuze te maken door de blijvende groei van het aantal leerlingen in de afgelopen jaren, waardoor er structureel ruimtegebruik is in de schoolgebouwen.

Ronald Brouwer, directeur/bestuurder van Groevenbeek, is trots op het feit dat steeds meer leerlingen uit groep 8 kiezen voor Groevenbeek. ‘Om alle leerlingen te kunnen huisvesten is er ruimte nodig. En dat is er op dit moment onvoldoende.’, aldus Ronald Brouwer. Hij benadrukt: ‘Momenteel hebben we ruimte voor 28 brugklassen, wat ons gelukkig in staat stelt om alsnog een groot aantal leerlingen te verwelkomen.’

De eventuele loting is alleen van toepassing op leerlingen die buiten de gemeenten Ermelo en Putten wonen en zich willen inschrijven bij Groevenbeek. Als er niet meer leerlingen worden aangemeld dan in 28 brugklassen geplaatst kunnen worden, worden alle leerlingen meegenomen in de toelatingsprocedure. Een loting is dan niet nodig. De lotingsprocedure geldt vooralsnog voor één schooljaar. Groevenbeek bekijkt elk jaar opnieuw of een loting nodig is.

Algemene informatieavond
Om ouders en leerlingen te informeren over de verschillende onderwijsmogelijkheden, organiseert Groevenbeek een digitale informatiebijeenkomst op 5 oktober 2023. Op deze avond zal naast de algemene informatie over het aanbod van Groevenbeek ook de loting aan bod komen. Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst. Voor meer informatie over het lotingsproces en informatie over de informatiebijeenkomst, kunnen ouders terecht op de website van Groevenbeek: groevenbeek.nl/loting.

Naar het overzicht