K14 aan de slag met de lasersnijmachine

Geschreven op

De leerlingen uit K14 kwamen afgelopen week een kijkje nemen in lokaal 122, want daar staat sinds kort een lasersnijmachine. Ze waren hier om een workshop lasersnijden te volgen bij Mr. van Dijk en Mvr. Maziarz.

Het doel van de workshop was om de leerlingen uit K14 kennis te laten maken met moderne technieken en bezig te laten met de 21e -eeuwse vaardigheid: computational thinking. Steeds meer moderne technische processen worden namelijk aangestuurd door computers. Bij het aansturen van een lasersnijmachine zijn veel (computer)technische denkstappen nodig om tot een goed product te komen. Daarnaast biedt dit proces ook tijd voor verwondering over verschillende aspecten van het maakproces, waaronder het ‘laseren’ van de machine zelf. Het werken met een lasersnijmachine is een uitdagende en leerzame aangelegenheid.

Gelukkig waren de leerlingen uit klas K14 klaar voor de uitdaging! Aan het einde van de workshop ging iedereen naar huis met een laser gesneden sleutelhanger. Zelf ontworpen en zelf uit laten snijden! Al met al was het een leerzame, leuke en gezellige technische samenkomst.

 

 

Naar het overzicht