Jessie en Luna geslaagd voor DELF

Geschreven op

Jessie Kroon en Luna de Gruil van A6 hebben in november met succes het DELF-examen afgelegd. De twee gemotiveerde leerlingen hebben vanaf klas 4 wekelijks een uur extra Frans gevolgd ter voorbereiding op het examen. Het examen vond voor een groot deel plaats op school, waar luister-, lees- en schrijfvaardigheid werden getoetst. Voor het spreekvaardigheidexamen zijn ze afgereisd naar Bilthoven, waar ze hun vaardigheden konden laten toetsen door officiële DELF-examinatoren. Beide leerlingen vonden dat nog best wel spannend, maar het resultaat mag er zeker zijn!

 

Het diploma DELF (Diplôme d’études en langue française) wordt officieel uitgegeven door het Franse ministerie van Onderwijs (Ministère de l’Education Nationale) en geeft het niveau van de beheersing van de Franse taal aan. Leerlingen met het niveau B1 kunnen goed hun mening geven in discussies en zij kunnen zich verstaanbaar maken in allerlei situaties die in het dagelijks leven voorkomen. Een DELF diploma is een soort talenpaspoort dat het niveau van de houder in de vier vaardigheden aangeeft.

 

Jessie en Luna werden namens Groevenbeek hartelijk gefeliciteerd door dhr. Kromdijk, de afdelingsdirecteur van de bovenbouw, en werden in zijn kantoor op taart getrakteerd. Over de les zegt Jessie Kroon: “DELF heeft me geholpen met het zekerder zijn in mijn Frans. Mijn woordenschat is er erg op vooruit gegaan en ik heb veel gehad aan de spreekvaardigheid. Het was een leuke les naast mijn gewone rooster.” Voor Luna, die internationaal recht wil studeren, komt dit internationaal erkend certificaat goed van pas. Voor beide leerlingen is het een pluspunt voor hun curriculum vitae en hun verdere loopbaan.

Naar het overzicht