Inspirerende start van Da Vinci kunstproject

Geschreven op

Op dinsdag 15 oktober bezocht kunstklas 2, bestaande uit 71 enthousiaste kunstleerlingen, samen met een vijftal kunstdocenten het Ominversum in Den Haag en museum Voorlinden in Wassenaar. Deze excursie was de aftrap van het Da Vinci project dat start begin december. Da Vinci was een groot denker en vooral ook kijker. Hoe beweegt water? Waarom is de hemel blauw? In zijn tijd was hij vooruitstrevend, kleurrijk, maar soms ook onbegrepen. Vanwege Da Vinci’s fascinatie voor de natuur, hebben we een prachtige natuurfilm gezien in het Omniversum.  Het Omniversum is een ronde koepel, waardoor je de natuurbeelden vanuit ander perspectief beleeft.

Na het Omniversum bezochten we het moderne Voorlinden. Voorlinden staat bekend om een aantal vaste werken, zoals het zwembad waar je onderdoor kunt lopen, het reusachtige zonnebadende koppel en de miniscule liftjes. Voorlinden is één van de toonaangevende moderne musea in Nederland. De leerlingen hebben hun ogen uitgekeken. Ze schreven gedichten, kijkend naar de lucht. Ze bekeken water vanuit een ander perspectief, door onder het zwembad door te lopen. Ze beleefden en bevroegen kunst. Want is dat eigenlijk wel kunst, een tros gevulde plastic zakjes aan een plafond? En waarom dan? Zie Ze zagen kunst die ze niet mooi vonden, gek of raar. En ze genoten van kunst, de ‘oneindige kamer’ gevuld met discolampjes, waar je 35 seconden in opgesloten werd, was het populairste onderdeel van het museum.

Na de nodige instagramfoto’s en het uitzoeken van een kunstkaart, vertrokken we weer huiswaarts. Het was een geslaagde ervaring!

 

 

 

Naar het overzicht