Het Pakhuis geeft workshops over de Romeinen

Geschreven op

Deze week krijgen leerlingen uit klas 1 van atheneum/havo en tweetalig vwo even een keer geen les van hun eigen geschiedenisdocent. Twee vrijwilligers van het museum Het Pakhuis in Ermelo geven tijdens een aantal geschiedenislessen een workshop over de Romeinen. Voor de leerlingen zijn deze workshops een leerzame en unieke start van hun project over de Romeinen.

De workshop is ontwikkeld door Het Pakhuis en vertelt het verhaal over de Romeinen in Nederland in het algemeen en in Ermelo (het Marskamp) in het bijzonder. De leerlingen hebben de opdracht om een werkstuk te maken over de Romeinen in Ermelo. Naast het volgen van de workshop, bezoeken zij ook in het museum de expositie over de Romeinen in Ermelo.

Geschiedenisdocent Jan Oldeman: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Vijf jaar geleden kwam deze tot stand en regelmatig bezoeken leerlingen van Groevenbeek ook verschillende exposities om iets te leren over verschillende periodes uit de geschiedenis. We krijgen veel positieve reacties van zowel leerlingen als ouders. Men is verwonderd over de plaatselijke geschiedenis.”

 

Bekijk het filmpje van het online nieuwsplatform ErmeloVanNu: Jongeren steken neus in Romeinse zaken 

 

 

Naar het overzicht