Herzlichen Glückwunsch zum Goethe-Zertifikat!

Geschreven op

Liebe Leute, das habt ihr toll gemacht!

Afgelopen schooljaar hebben deze toppers extra energie en tijd in de Duitse taal gestoken: Henk Jan Dikken, Dirk Mosterd, Noah Noordermeer, Emma Posthouwer, Wouter Priem, Edwin Roeleveld, Martin Schrijver, Daniël Snaterse, Björn Voskes, Alicia Wolbers. Niet op de foto: Emma van den Bor, Isa Disselkoen, Saskia van de Kraats en Jelleke Luijt.

In een extra lesuur per week hebben zij hun spreek- schrijf- luister- en leesvaardigheid getraind. Er werd hard gewerkt, maar wij hebben het zeker ook gezellig gehad met elkaar. In de Goethe-lessen is er altijd ruimte om eventjes gezellig te kletsen en dat doen we natuurlijk in het Duits.

Het referentiekader gaat van niveau A1 (als je begint met leren van een taal) tot niveau C2 (hoogste niveau/ native speaker niveau) en beschrijft wat je kunt doen in een vreemde taal, per niveau en per taalvaardigheid. Wij konden mooie diploma’s uitreiken op niveau B1, B2 en C1. De meeste leerlingen gaan door. Op naar het volgende niveau!

Dit jaar gaan we voor het eerst ook een Goethe- Zertifikat op A2 niveau mogelijk maken voor de leerlingen uit klas A3 en TV3. Binnenkort gaan we van start, los geht’s!

 

 

 

 

Naar het overzicht