Herzlichen Glückwunsch zum Goethe Zertifikat!

Geschreven op

Ook afgelopen schooljaar hebben weer negen leerlingen (in alfabetische volgorde: Thomas Bruggeman, Frode Damavandi (beiden niet op de foto), Yvonne Louwerse, Anne-Batice Moraal, Sara Seijdel, Nienke Speksnijder, Lisa Teune, Simon Urbach, Jesse Versteeg) extra energie en tijd in de Duitse taal gestoken. In een extra lesuur hebben zij hun spreek- schrijf- luister- en leesvaardigheid getraind. Er werd hard gewerkt, maar wij hebben het zeker ook gezellig gehad met elkaar. In de Goethe lessen is er altijd ruimte om eventjes gezellig te kletsen (uiteraard in het Duits!)

Ook zijn wij dit jaar voor het eerst een dagje in Kleve geweest. Hier hebben wij op een school kennis gemaakt met het Duitse schoolsysteem in de bovenbouw. Uiteraard was er ook tijd om eventjes de Duitse winkels te verkennen. . . .

De extra inspanning was de moeite waard! Na een poosje wachten op het resultaat konden de leerlingen vlak voor de vakantie eindelijk hun Goethe Zertifikat in ontvangst nemen! Nu hebben de leerlingen dus een internationaal erkend diploma in handen, dat voor hun hele verdere opleidings- en beroepsweg van pas kan komen.

 

Een mooie prestatie! Wir sind stolz auf euch!

 

 

 

Naar het overzicht