Groevenbeek NEXT: themaweek de Groene aarde

Geschreven op

Bij Groevenbeek NEXT werken we in klas 1 met thema’s. Deze weken staat het thema Groene aarde centraal. Met gastlessen inspireren we leerlingen en dagen we leerlingen uit om op onderzoek uit te gaan.

Vorige week gingen de leerlingen op pad met groene boa’s en leerden ze van alles over natuurlijk bosbeheer. Deze week (de week van de duurzaamheid) gaf Veluwe Duurzaam een praktische gastles over de gevolgen van klimaatverandering op onze omgeving en wat leerlingen zelf kunnen doen om wateroverlast of hittestress in onze (school)omgeving tegen te gaan. Met de klimaattafel (nagebouwde woonwijk) werd bijvoorbeeld duidelijk dat het vervangen van verharde stukken door groen enorm kan helpen. Bovendien is een groene omgeving goed voor de gezondheid, beweging en concentratie.

Het tweede deel van de gastles werd buiten een gps-game gespeeld waarin leerlingen uitzochten hoe klimaatbestendig de omgeving van Groevenbeek al is en waar nog kansen liggen. Als afsluiting werden de leerlingen uitgedaagd om een challenge aan te gaan: een stukje van het plein opnieuw inrichten! Hiervoor gaan ze een plan maken, van tegelwippen tot een beplantingsplan!

Naar het overzicht